Wat doen we?

Wat is hetWat doen weWat kost hetLocatiesBrochureBeweegt u mee

VIVA! DAGBEWEGING OP LOCATIE

Onze ViVa! Dagbeweging locaties zijn verspreid over de regio Beverwijk, Heemskerk, Castricum en Heiloo. De ViVa! Dagbeweging locaties hebben ieder hun eigen sfeer en team van professionals. We zijn meerdere dagen per week geopend en hanteren ruime openingstijden. Op deze diverse locaties faciliteren we deelnemers met fysieke- en cognitieve beweegactiviteiten.

 

Fysiek door bijvoorbeeld samen te wandelen, fietsen, dansen, sporten, zingen of creatief aan de slag te gaan. Is dit te intensief dan zijn er tal van aangepaste alternatieven en digitale middelen die dit wel mogelijk maken. Cognitieve beweging uit zich in het voeren van gesprekken, het lezen van de krant, het luisteren naar elkaar en muziek, het uitvoeren van geheugen bevorderende spelvormen, puzzelen en het ontmoeten van nieuwe mensen. Ook wordt er dagelijks gezamenlijk koffie of thee gedronken en een maaltijd genuttigd.

 

VIVA! DAGBEWEGING IN DE BUURT

Ook biedt ViVa! Dagbeweging een diversiteit aan activiteiten in of in samenwerking met de buurt, die minder locatie gebonden zijn. We spelen in op verschillende vormen van Dagbeweging. Bijvoorbeeld creatieve-, muzikale-, culinaire-, culturele of sportieve Dagbeweging. Aan iedere vorm koppelen we activiteiten waarin het de deelnemer vrij staat te kiezen. De wensen en behoeften van de deelnemers staan hierin voorop. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Muzikaliteit, door oude vinyl plaatjes te draaien bij de lokale platenzaak of als groep te zingen op een bijzonder locatie in de buurt;
  • Sportiviteit, door te gaan zwemmen, petanque te spelen, een les tai chi te volgen of een sportwedstrijd bij te wonen;
  • Creativiteit, door te schilderen, handwerk te maken of het bezoeken van een expositie, kunstgalerie of musea;
  • Culturele activiteit, door een bezoek te brengen aan het theater, filmhuis of een workshop (jazz) muziek bij te wonen.