Persvragen?

Voor persvragen, kunt u per e-mail contact opnemen met ViVa! Zorggroep, afdeling Marketing & Communicatie via: marketing_communicatie@vivazorggroep.nl

 

Wij staan u graag te woord!

Corona: de stand van zaken bij ViVa!

Hoewel het op dit moment in veel huizen met bewoners en medewerkers gelukkig heel goed gaat, constateren we helaas op drie van de achttien woonzorglocaties van ViVa! Zorggroep bewezen besmettingen. Het betreft de locaties Huis ter Wijck (in Beverwijk) Waterrijck (in Heemskerk) en De Santmark (in Castricum). Met de cliënten in de wijk gaat het goed, wel zijn er enkele besmettingen onder medewerkers. We doen er uiteraard alles aan om de roosters en personeelsplanning hierop aan te passen zodat we de zorg blijven bieden die nodig is.

 

In geval van een besmetting treffen we alle noodzakelijke maatregelen. We melden dit aan de GGD en verzorgen alle betrokken bewoners - volgens het protocol van de RIVM-  geïsoleerd in onze huizen. We brengen alle mantelzorgers op de hoogte. We realiseren ons dat het voor iedereen die hiermee te maken heeft, moeilijk is. Het brengt zorgen met zich mee en vraagt om incasseren en aanpassen. We doen er alles aan om iedereen gezond te houden en te maken en zo spoedig mogelijk de quarantaines weer op te heffen.

 

In alle huizen worden bewoners en medewerkers nog steeds waar nodig getest. Voor de medewerkers hebben wij hiervoor onze eigen teststraat, dat geeft snel duidelijkheid.  

 

Wanneer er nieuws is, zetten wij dit op onze website. De situatie verandert echter continu net als de landelijke maatregelen. Daarop moeten wij ons voortdurend aan aanpassen.

 

Heeft u vragen? De locatiemanager van het betreffende huis geeft u graag antwoord.